Referencer

Referencer

**********************************************************************************************************

Kære Lailah.
Tak for en fantastisk weekend med Silent Mind Processen.
Inden kursets start havde jeg høje forventninger til resultatet, og jeg må sige jeg blev virkelig overrasket over den effektive virkning.
Efter en meget traumatisk periode i forbindelse med en ulykke, stress over økonomi og offentlige instanser kunne jeg simpelthen ikke rumme mere. Min egen meget positive tankegang kunne ikke følge med, så denne weekend var en kærkommen gave fra universet. Allerede efter første kursusdag kunne jeg mærke et skift. Så om mandagen var der sket et mirakel.
Jeg var tilbage, så meget at selv læger og behandlere var forbavsede over et så radikalt skift i mit humør og min udstråling.
Jeg har fået fred i sindet igen. Jeg føler mig let og glad. Og jeg kan tydelig mærket at denne blide meditative proces også har haft en meget positiv indflydelse på forholdet til min familie, især min mor.
Tusind tak.
Kh Gudrun

24. juni 2014

**************************************************************************************************************************


En ny og vågen hverdag

Skrevet af F. Møller

Tirsdag aften kl. 20.00 ringer jeg til Dorte som aftalt, men der er ingen, der svarer, så jeg må nøjes med at indtale en besked. Et kvarter efter ringer en meget glad Dorte og fortæller, at hun fuldstændig havde glemt vores aftale, fordi hun var ude og presse æbler med sin søn. Det viser sig senere, at det ville have været en utænkelig situation sidste gang, der var sæson for æbler.

Dorte er 50 år, bor alene på landet uden for Brande og arbejder som social- og sundhedsassistent. Så længe, hun kan huske, har hun fokuseret på alle andre end sig selv, bekymret sig meget og hele tiden handlet ud fra en forestilling om, hvad andre forventede af hende – uden nogensinde at mærke efter og forholde sig til, om det var det samme, hun ønskede. I 30 år har Dorte haft det psykisk dårligt, og hun har blandt andet gået hos fem forskellige psykologer, en psykiater og 3 måneder på fobiskole flere gange om ugen, men ingen af delene har hjulpet og givet hende en bedre hverdag.

Men den dag pludselig tager Dortes liv en markant drejning. Hun falder meget uheldigt og får både en hjerneblødning og kraniebrud. Heldigvis overlever hun, og faktisk bliver faldet hendes redning. Som hun selv siger: “Jeg var allerede ved at dø indvendig, så da jeg så er ved at dø fysisk også, men alligevel overlever, bliver jeg på en eller anden måde tvunget til at handle. Sådan føltes det.”

Dortes første skridt på vejen mod selv at tage ansvar er bogen “Ryd op i dit liv”, som en af hendes venner fortæller hende om. Hun følger bogens anbefalinger og oplever, hvordan det hjælper hende til at føle, at hun faktisk selv kan gøre noget for at ændre sin hverdag. Hun bliver mere og mere nysgerrig i forhold til personlig udvikling, og flere gange støder hun på begrebet TFT, men uden at vide, hvad det er. Hun undersøger det nærmere, synes det lyder spændende og bliver grebet af ideen om at tage et intensivkursus i TFT, så hun også kan behandle sig selv. Dorte har lyst til at tage på kurset, men er alligevel meget i tvivl. Hendes søn skal være far, mens hun er afsted på kursus i Tyrkiet, så hun har brug for at vide, om han er ok med, at hun tager afsted: “Det har altid været meget vigtigt for mig at få andres accept, så jeg startede med min ene søn, spurgte så til min anden søn og derefter mine søskende. Kun min ældste storebror var meget skeptisk og bakkede mig ikke op – men fordi alle de andre havde sagt ja, valgte jeg at tage afsted.” , fortæller Dorte.

Teknikkerne på kurset hjalp Dorte med flere af hendes daglige udfordringer, men der var alligevel stadig en grundlæggende tristhed og overdreven bekymring, hun ikke kunne slippe af med. Løsningen på det blev en anden metode, hun hørte om på kurset, men først prøvede da hun kom hjem, nemlig Peak States.

Peak States kan oversættes til lykketilstande og bygger på en grundlæggende overbevisning om, at menneskets naturlige tilstand er en lykketilstand. En tilstand, som mange stræber efter, men kun få opnår. Til at fjerne traumer og blokeringer og genoprette den mentale sundhed anvendes komplekse psykologiske, shamanistiske og spirituelle teknikker. Hvor mange andre behandlingsformer arbejder med erkendelser, er formålet med Peak States forløsning gennem en meditativ healingsproces, hvor klienten typisk er helt afslappet, og måske endda sover, mens terapeuterne arbejder. Dorte udtrykker det sådan her: “Ja, det er altså lidt mærkeligt, at man ikke er vågen under behandlingen, men for mig er det fuldstændig underordnet, hvordan det foregår, så længe det virker, og det har det virkelig gjort for mig.”

Alle Peak States behandlinger indledes med en samtale, hvor man i fællesskab aftaler, hvilke tanker og handlinger klienten ønsker at ændre med behandlingen, og behandlingen afsluttes så med en evaluering af de aftalte succeskriterier. For Dorte var der fire udfordringer: Overdreven bekymring, Tvangstanker (om at der ville ske hendes sønner noget), Skyldfølelse og Fysisk og psykisk tunghed.

Efter 6 behandlinger har Dorte i dag et helt andet liv, hvor hun tager fuldt ansvar for sig selv og ikke længere føler hverken skyld eller bekymrer sig overdrevet om andre. Hvor hun før altid følte sig tung og træt både fysisk og psykist, bruger hun nu tiden på at sylte, bage, gå i haven og hygge med sin familie. Før var det uoverkommeligt at invitere venner eller familie, men sådan er det ikke længere. Dorte fortæller om sin nye hverdag: “Der er ingen tvivl om, at den ændring jeg har gennemgået har kostet mig nogle venskaber. Eller egentlig er det jo ikke venner, hvis de ikke kan håndtere, at jeg også har en mening. Nu gør jeg kun det, jeg har lyst til – og ikke alt det andet. Og det er både mine sønner, mine søskende og mine rigtige venner glade for.”

Dorte drømmer om gradvist at skifte sit arbejde ud med et liv som terapeut, så hun ad den vej kan hjælpe andre – ikke kun for deres skyld, men fordi hun selv har lyst til det.

************************************************************************************************************


Jeg har netop, for godt en uge siden, gennemgået behandling i PeakStates Klinikken.

Inden da havde jeg en grundlæggende tristhed som en underlæggende følelse
– selv når jeg var glad.
I mit hoved var jeg, næsten konstant, i dialog med mig selv, både om ting
jeg skulle handle på og også som en indre kritikker som syntes at jeg ikke
levede op til mine forventninger.
Melodier satte sig fast og èn tanke kunne gentage sig om og om igen.
Alt dette foregik ofte samtidig og gjorde det svært for mig at koncentrere
og fokusere.
Uroen viste sig også fysisk, – selv når jeg sad stille ville min fod
eksempelvis rokke.

Efter at have modtaget processerne har jeg det fantastisk godt.
Jeg føler indre ro og er i ffred med mig selv.
Min forbindelse med andre og med naturen er langt tydeligere. Jeg er bedre
til at koncentrere mig og jeg har ingen motorisk uro.
Dialoger forekommer stadig og melodier popper ind, – forskellen er at jeg
nu kan fravælge disse.

Undervejs, imellem de to processer, fik jeg en overgang det skidt. Ved
henvendelse til en af behandlerne på klinikken, healede vi dette
telefonisk og med bevidsthed om at jeg, ved evt. tilbagefald, kan få
hjælp, er jeg tryg ved at vide at et nyt og bedre kapitel af mit liv er
påbegyndt.

Med stor værdsættelse håber jeg at mange mennesker med lignende
besværligheder vil benytte denne unikke mulighed for bedring.

Vibbe Liv
16.6.2010